Mill Home
Eerste Industrieweg 7
5451 GV, Mill
Email: info@millhome.nl
Tel: 0485 - 31 59 68
Volg ons op Facebook, Instagram & Pinterest voor de nieuwste updates!
logo
De Tiny Loft - De Tiny House van Mill Home - Tiny Houses uit Nederland
391
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-391,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
tiny homes

De Tiny House Movement

De Tiny House Movement is een beweging die is over komen waaien uit Amerika. Mensen gingen massaal van grote huizen in kleine huisjes wonen. Deze movement staat voor een nieuwe lifestyle waar mensen minder geven om bezit en meer streven naar geluk.  De vraag of een groot huis je eigenlijk wel gelukkig maakt, is een veel voorkomend fenomeen. Hieruit ontstond de Tiny House movement in de jaren ronde de financiële crisis. Een alternatieve manier van wonen waar mensen compacte, slimme en verplaatsbare huizen ontwerpen en bouwen. Dit brengt een enorme creativiteit en vrijheid met zich mee, omdat je meer vrije tijd hebt voor andere dingen zoals reizen, hobbies, gezin, etc. Wij zijn overtuigd van deze movement en willen met onze Tiny Houses velen de mogelijkheid bieden om Tiny te gaan wonen. We geloven in Tiny Houses maar dan wel met de techniek en de comfort van nu.

We believe in “smart” Tiny Houses

We bouwen onze Tiny House smart door na te denken over innovatieve manieren van bouwen. We gebruiken hoogwaardige sandwichpanelen die we zelf in onze fabriek maken ipv traditionele houtskeletbouw. Hierdoor stijgt de kwaliteit en duurzaamheid enorm. We kunnen efficiënter, sneller, veiliger en gedetailleerder bouwen. We gebruiken namelijk speciale CNC gestuurde machines die de panelen tot de millimeter nauwkeurig kunnen bewerken en uitfrezen. Verder gebruiken we nieuwe materialen die duurzaam zijn zoals Tricoya® en produceren we met een zeer hoog rendement. Onze ruwbouw is dan ook onze afbouw. We bedoelen daarmee dat we de ruwe en pure uitstraling van onze materialen gebruiken als afwerking. Zo kunnen we veel dingen hergebruiken en creëren we weinig afval. We maken alleen gebruik van duurzaam hout uit plantage bossen. We kunnen uren praten over de slimme productiemethodes en installaties die we gebruiken in onze Tiny Houses. Kom gerust een keer langs!

Wat heb je nu echt nodig?

Dit is een vraag die we veel horen vooral in de jongere generatie, ze noemen ze ook wel de “millenials” of de flex-generatie. Een grote groep twintigers en dertigers willen een comfortabele plek om te wonen die betaalbaar is. Dit is echter tegenwoordig moeilijk door de hoge hypotheeklasten en de hoge huurprijzen die gevraagd worden. Met onze Tiny Houses kan je wél betaalbaar en comfortabel wonen! Ze zijn speciaal ontworpen om duurzaam, betaalbaar en comfortabel te zijn. Naast de starters zijn ook vele alleengaanden 40, 50 en 60+ -ers geïnteresseerd in onze Tiny Houses. Onze Tiny Houses geven je de vrijheid terug waar je naar verlangt!

Meer leven, minder streven

Wonen in een Tiny House komt met een nieuwe lifestyle. Niet minder maar meer leven! Het klinkt gek want je hebt minder vierkante meters. Klopt! Toch zul je merken dat je meer ruimte krijgt. Meer ruimte in je portemonnee, meer ruimte om andere dingen te gaan doen en meer ruimte in je hoofd. Ga bijvoorbeeld eens iets vaker eten bij vrienden. Veel spullen, betekent veel opruimen. Veel ruimte betekent veel onderhoud en veel schoonmaken etc. Een Tiny House voldoet aan alle basis behoeften die je hebt om comfortabel en duurzaam te kunnen wonen. Dat maakt het leven een stuk overzichtelijker en verkleint de ecologische voetprint!

Meer tijd voor elkaar

Doordat je compacter leeft, leef je simpelweg ook goedkoper, zuiniger en bewuster. Hierdoor houd je veel tijd over voor andere dingen. Fulltime werken is niet nodig met een Tiny House. Dit brengt vrijheid met zich mee die je zelf kan invullen. Meer tijd voor je vrienden, kinderen en familie. Meer tijd voor ondernemen en creativiteit. Meer tijd om zelf je biologische groente en fruit te verbouwen. Of ga meer reizen. Meer tijd zorgt simpelweg voor meer creativiteit en wij geloven dat mensen hier gelukkig van worden.

Financieel aantrekkelijk wonen

De Tiny Houses van Mill Home worden gezien als onroerend goed, omdat ze gefundeerd worden aan de grond en aangesloten aan de nutsvoorzieningen. Hierdoor is het mogelijk om een kleine kavel te kopen met woonbestemming en hierop een Mill Home Tiny House te plaatsen. Vele gemeenten zijn de mogelijkheden van kleine kavels aan het bekijken en staan hier open voor. Doordat het onroerend goed is, kan er ook een hypotheekaanvraag worden gedaan. Dit wordt per project bekeken door de bank. Wij hebben i.s.m. de Rabobank de bewoners van project Hardegarijp de Rabobank GroenHypotheek kunnen aanbieden. Aangezien het een duurzaam en energiezuinig huisje is, kan deze aantrekkelijke hypotheek aangeboden worden. Hierdoor is financiering van je Tiny House binnen handbereik én met een lage aantrekkelijke rente.