Mill Home
Eerste Industrieweg 7
5451 GV, Mill
Email: info@millhome.nl
Tel: 0485 - 31 59 68
Volg ons op Facebook, Instagram & Pinterest voor de nieuwste updates!
logo
De Tiny Loft - De Tiny House van Mill Home - Tiny Houses uit Nederland
1669
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1669,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Innovatieve bouwmethodiek

De Tiny loft is opgebouwd uit sandwichpanelen van Nederlandse productie.

Deze panelen worden speciaal gefreesd en zo bevestigd dat er een gesloten systeem van vloeren, wanden en dak van de Tiny loft ontstaat. Deze sandwichpanelen bestaan uit dekplaten van AluPlex©; een multiplex waarin een aluminium damp-remmende scherm is verlijmd. De kern van het paneel bestaat uit XPS-schuim, de optimale combinatie van drukvastheid, isolatie en duurzaamheid. Het randhout is een samenstelling van hout- en kurklagen die de stabiliteit waarborgt en zorgt dat er een minimale koudebrug is. De Tricoya® buitenbeplating zorgt voor een onderhoudsvrije buitenkant. Door deze combinatie van materialen creëer je de perfecte basis voor een Tiny House.

Energieneutraal

De Tiny loft van Mill Home is ontwikkeld als energie neutrale woning. Dankzij de goede isolatie is minimale verwarming nodig. Door het kleine oppervlak is het elektrisch verbruik voor de comfortabele vloerverwarming laag. Door het warmte-terugwin systeem is er een minimaal verlies in ventilatie. Het zonnepanelen dak levert op jaarbasis ruim voldoende stroom voor al het elektrisch verbruik in het huisje. Onze Tiny Houses worden aangesloten op nutsvoorzieningen waardoor je in de daluren ook nog gewoon stroom hebt.

Design en water besparen

In een Tiny House wil je slim omgaan met ruimte. Dit geldt uiteraard dan ook voor je badkamer, met name je wasbak en toilet. Daar heeft Roca een prachtige design oplossing voor gevonden. De wasbak en toilet zien er niet alleen fraai uit, maar zijn bovendien waterbesparend; het gebruikte water van de wasbak gaat in het toiletreservoir om het toilet mee door te spoelen. Dit is dus een prachtige combinatie van ruimte creëren, milieubewust en efficiëntie.

Onderhoudsvrij

De buitenste laag van onze panelen van de Tiny Houses wordt gemaakt van Tricoya®. Het unieke is dat je hierdoor de gevel niet hoeft te onderhouden of te behandelen. Het Tricoya® hout beschikt over een zeer hoge dimensiestabiliteit en duurzaamheid. Een bijkomend voordeel is dat een aantal verffabrikanten 6 tot 12 jaar garantie geven op hun verf als je het aanbrengt op Tricoya®. Zelfs als je de Tricoya® niet behandelt, gaat deze volgens de fabrikant 50 jaar onderhoudsvrij mee.

Verplaatsbaarheid

Onze Tiny Houses worden altijd zo ontworpen, zodat ze per vrachtwagen vervoerd kunnen worden. De Tiny Houses worden door professionals in de fabriek gebouwd en daarna kant-en-klaar op de locatie geplaatst. Hierdoor kunnen we de kwaliteit garanderen. We vervoeren de Tiny House op een speciale vrachtwagen. Met een mobiele kraan worden de Tiny Houses rechtstreeks op locatie geplaatst. Als de Tiny House er eenmaal staat, is hij gelijk bewoonbaar. Binnen één dag verhuizen in een nieuwbouw huis(je), het is mogelijk!

Stap 1: Kavel/ de grond

Belangrijk bij het kopen van een huis is altijd de locatie. Welk stuk grond wil ik hebben en hoe kan ik dat bemachtigen? Bij de afdeling bouwen en volkshuisvesting bij de gemeente kun je terecht met een aantal concrete voorstellen. Als je bijvoorbeeld een Tiny House in de tuin wilt als werkruimte kun je deze mogelijkheden ook bespreken met de plaatselijke gemeente.

Stap 2: Financiering

De Tiny Houses van Mill Home worden gezien als onroerend goed. Hierdoor is het mogelijk om een Tiny House te plaatsen op iedere kavel met woonbestemming. Doordat het als onroerend goed wordt gezien, kan er ook een hypotheekaanvraag worden gedaan. Dit wordt per project bekeken door de bank. Aangezien het een duurzaam en energie neutraal huisje is, kunnen wij in samenwerking met de Rabobank een GroenHypotheek aanbieden. Hierdoor is financiering van je Tiny House binnen handbereik én met een lage aantrekkelijke rente.

Stap 3: Opties en productie

Dan is het tijd voor de echt leuke dingen! Je gaat met ons in gesprek en samen gaan we bepalen hoe je Tiny House eruit komt te zien. De prijzen van de Tiny Houses kun je bekijken door op het kopje ‘prijzen’ te drukken en de prijzenlijst te downloaden. In deze pdf staan alle opties waar je uit kunt kiezen en de Tiny House helemaal naar je wensen kunt personaliseren. De productie start zodra we weten hoe we het huisje voor je mogen bouwen. De levertijd is vanaf dan ongeveer zes tot acht weken.

tiny home

Stap 4: Levering en plaatsing van je Tiny House

Als de vrachtwagen met de Tiny House aankomt op locatie is het van belang dat de fundatie geregeld is. In veel gevallen zijn stelconplaten de ideale oplossing. Dit zijn grote betonnen platen van 2 m x 2 m die een stevige ondergrond bieden. Zodra de Tiny House op de fundatie geplaatst is kunnen de nutsvoorzieningen aangesloten worden door de bevoegde instanties; Dit betreft water, elektra en afvoer. Er wordt geen gebruik gemaakt van gas in de Tiny House. Dit kan meestal direct gerealiseerd worden, waardoor je binnen één dag je gehele woning kan verhuizen.

Wij gebruiken duurzaam hout van plantage bossen. 

Ook in een Tiny House wonen?